Kontakt

Telefon: 031-334 64 00
Mail: info@universeum.se

Besöksadress
Södra vägen 50
Göteborg

Köpvillkor

När du genomför en beställning på ticket.universeum.se godkänner du våra köpvillkor. Villkoren kan förändras så läs därför igenom dem noga innan du bekräftar ditt köp.

1. Beställning

Du måste vara 18 år för att handla på ticket.universeum.se.

När du slutfört ditt köp kommer du att få en orderbekräftelse från oss. Orderbekräftelsen är också kvitto på ditt köp. Läs igenom och kontrollera att allting stämmer. Om du mot förmodan inte får en orderbekräftelse, kontrollera att du angivit rätt e-postadress och kontakta vår kundtjänst om du behöver få en ny utskickad. Kontaktuppgifter hittar du längst ner under punkt 8 i köpvillkoren.

Alla beställningar som görs är bindande. Du ansvarar för att uppgifterna du lämnar vid beställning är korrekta.

 2. Priser

Alla priser på ticket.universeum.se visas i svenska kronor inklusive moms. Kostnader för frakt och eventuella betalningsavgifter kan tillkomma. Vid köp online gäller de priser som anges på webbplatsen och andra priser kan förekomma på plats. Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser.

3. Betalning

Som privatperson hanteras din betalning av Klarna AB. Så snart du har godkänt ditt köp väljer du vilket betalsätt du vill använda, faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Besök klarna.se/kundtjänst om du har frågor om din betalning eller kontakta dem på 08-120 120 10.

Om du som företag önskar beställa biljetter eller årskort, kan du göra detta genom att kontakta oss via info@universeum.se så tar vi hand om din förfrågan.

4. Leverans

4.1 Leverans av biljetter

Dina biljetter levereras automatiskt så snart du genomfört ditt köp. Biljetten levereras som ett värdebevis via mail och sms. Värdekoden scannas i Universeums spärrar för direkt inpassage.

4.2 Leverans och uthämtning av årskort


Digital leverans

Värdebeviset får du både i form av en PDF i orderbekräftelsen samt som sms.
Vid uthämtning av årskort måste värdebeviset uppvisas.
Du måste lösa in värdebeviset till ett årskort inom ett år. Aktivering av årskort sker vid inlösning. 

5. Värdebevis och voucher

Värdebeviset kan endast lösas in mot årskort och inte kan användas för annan produkt eller bytas mot kontanter.

6. Ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du mottar Universeums orderbekräftelse.
För att utöva din ångerrätt ska du skicka ett meddelande om att du vill frånträda köpeavtalet via post eller e-post. Kontaktuppgifter hittar du längst ner i köpvillkoren under punkt 9.
Återbetalning sker med samma betalsätt som köpet genomfördes med inom 14 dagar från det att vi mottagit ditt meddelande.

Produkterna ska vara oanvända för att du ska kunna utöva din ångerrätt.

7. Reklamation

Om du upplever att det du handlat av Universeum inte uppfyller dina förväntningar tar du i första hand kontakt med Gästservice på plats. I annat fall tar du kontakt med oss via post eller e-post för att hantera ärendet. Kontaktuppgifter hittar du längst ner i köpvillkoren under punkt 8. Uppge ditt ordernummer och reklamationsorsak så kan vi lättare hantera ditt ärende.

Reklamation ska alltid framföras inom en månad från det att du upptäckte, eller borde upptäckt, att det du handlat av Universeum inte motsvarar dina förväntningar. Om reklamation inte sker i rätt tid förlorar du din reklamationsrätt.

8. Personuppgifter

Universeum behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår dataskyddspolicy. I samband med att du genomför ditt köp på ticket.universeum.se godkänner du att vi sparar dina uppgifter för att kunna fullgöra avtalet och leveransen av din beställning. För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, till exempel kontakt- och orderinformation. Klarna gör sedan en bedömning om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och anpassade betalsätt. Mer information om Klarna kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy.

Om du har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan du när som helst avregistrera dig från det genom att klicka på länken längst ner i nyhetsbrevet.

Har du köpt årskort och registrerat detta till en e-postadress, kommer vi skicka ut relevant information till dig rörande ditt besök samt utvalda erbjudanden. Du kan när som helt välja att tacka nej till dessa utskick.

9. Kontakt

Bolagets namn: Universeum AB
Organisationsnummer: 556548-7427
Telefon (växel): 031-335 64 00
E-postadress: info@universeum.se

Postadress:
Universeum AB
Box 14365
400 20 Göteborg 

Besöksadress:
Södra vägen 50 
412 54 Göteborg


SISTA MINUTEN!